Вітаю Вас Гість | RSS
Четвер
25.04.2024, 06:41
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 24 » Осінні барви Карпат
16:00
Осінні барви Карпат

 Осінні барви Карпат 

Українські Карпати завжди були і є привабливими для митців. Тут народжувалися прозові та поетичні твори, малярські полотна та кінематографічні стрічки. Гори полонили серця І. Франка, М. Коцюбинського, Г. Хоткевича, С. Параджанова, О. Новаківського. І сьогодні вони не перестають приваблювати своїми краєвидами, народною архаїкою, культурою, звичаями.

У центрі Гуцульського краю, в мальовничому місті Яремчі стартував ІІ Всеукраїнський фестиваль-конкурс дитячої та юнацької творчості «Осінні барви Карпат у світі талантів» з народним артистом України Ярославом Борутою. Учасниками творчого проекту стали найкращі солісти вокального мистецтва, хореографічні колективи, декламатори й актори театрального жанру, юні художники, які є переможцями і лауреатами Міжнародних та Всеукраїнських фестивалів-конкурсів мистецтв. Організатор творчого проекту: Регіональне представництво Міжнародної організації «Жінки третього тисячоліття», творче об’єднання «Світ талантів України», Іміджева програма «Таланти третього тисячоліття», Благодійний фонд «Мистецький храм». Директор творчого проекту «Осінні барви Карпат у світі талантів» - магістр державного управління, мистецтвознавець Тетяна Ксенофонтова. За підтримки Міністерства культури України діти стали учасниками неперевершених мистецьких заходів, що тривали протягом двох тижнів.

Зразковий колектив художньої студії «Дивосвіт» Черкаського районного будинку дитячої та юнацької творчості увійшов до складу творчої делегації «Світ талантів України». Дітей гостинно приймав колектив дитячого спеціалізованого (спеціального) санаторію «Прикарпатський». Діти мали чудову нагоду оздоровитися, подихати чистим гірським повітрям і набратися нових сил та енергії. Колектив художньої студії брав участь у всіх номінаціях та нагороджений кубком і дипломом лауреата І Премії. Виступ Гладун Вероніки був приємним хореографічним подарунком для місцевого глядача. На сцені міського Будинку культури звучали пісні про Матір та Батьківщину, про Дитинство та Мир. Туманова Анна стала лауреатом ІІІ Премії у номінації «Вокальне мистецтво». Шапран Євгенія отримала звання дипломанта в жанрі інструментального мистецтва. Підкошена Дарія в номінації «Театральне мистецтво» посіла І місце. У фойє Будинку культури знайшли своє місце живописні картини юних художників, які своїм колоритом та композицією чарували гостей та учасників мистецьких заходів міста Яремче.

Гуцульщина славиться на весь світ своїм декоративно-ужитковим мистецтвом. Тут ще й досі працюють династії різьбярів, ткачів, писанкарів, кушнірів, гончарів та інших. Вихованці художньої студії багато подорожували Золотим кільцем Гуцульщини. Особливо запам’яталися: Музей писанкарства в м. Коломия, Хата-музей Івана Франка в Криворівні, вольєрне господарство в м. Яремче. Косів – столиця гуцульських сувенірів. В Інституті прикладного та декоративного мистецтва діти захоплювалися полотнами та керамікою випускників, а також одержали запрошення на навчання. Яворів – центр ліжникарства. Студійці побували у майстерні Ганни Грималюк, яка зберегла давню традицію виготовлення домотканого вовняного покривала (ліжника). Діти побачили повний цикл народження ліжника від натуральної овечої вовни і до готового продукту. Незабутні враження справив і маєток Святого Миколая, де діти поринули у зимову казку, сповнену чудес, добра та домашнього затишку.

Яремче – перлина Карпат, це надзвичайно цікаве місто, воно різноманітне своїми мотивами. Тут художник може відтворити на полотні чудовий водоспад, містичні камені, загадкові гори та теплі й привітні хатки. Мандрівка стежками легендарного опришка Олекси Довбуша додали дітям наснаги та завзяття. В місцевому музеї декоративно-прикладного мистецтва черкаська художниця Тетяна Сосуліна презентувала вихованцям студії свою творчість, розповіла про особливості об’ємно-просторової пластики. 

Тисячі людей заворожує каскадний водоспад «Пробій». Саме тут на березі річки Прут розташували свої мольберти десятки художників з різних куточків України. Івано-Франківський художник Богдан Кузів провів для вихованців художньої студії майстер-клас з пленерного живопису. Свої враження від природної краси гірського краю юні художники передали на папір. Малюнки подарували працівникам санаторію на знак вдячності за гостинність. З повними валізами вражень, сувенірів, дипломів та красивих фотографій діти повернулись на свою малу Батьківщину, де продовжують творити свої неповторні шедеври.

Керівник студії  Леся Деркач   

Переглядів: 560 | Додав: Lesder | Теги: Осінні барви Карпат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • МОН України
  • Черкаський ОІПОПП
  • Інтернет-клуб Палітра
  • Черкаський ВО
  • Слово вчителя
  • Черкаський районний БДЮТ
  • Черкаський районний СЮТ
  • Руськополянська ЗОШ №2
  • Черкаський художній музей
  • Карпенко Ірина

  • Copyright Леся Деркач © 2024