Вітаю Вас Гість | RSS
Четвер
25.04.2024, 20:42
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Квітень » 6 » Предметний тиждень творчості "У світі мистецтва". Середа - день жовтий.
22:41
Предметний тиждень творчості "У світі мистецтва". Середа - день жовтий.

Середина тижня мистецтва в Руськополянській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 засяяла жовтими барвами. Теплий колір символізує сонце, пробуджує в нас енергію та налаштовує на оптимізм. Ніби кульбабки та курчатка жовтіли кольори по школі: в зачісках жовті резинки, стрічки та бантики, жовтий одяг в дітей та дорослих.

В пришкільному народознавчому музеї я розгорнула експозицію творчих робіт місцевого художника і дизайнера Євгенія Шмагайла. З метою ознайомлення дітей із справжніми творами мистецтва, було організовано екскурсію до картинної галереї митця, палко закоханого в рідний край. Стіни музею розмальовані краєвидами в українському стилі ХХ століття – справа талановитих рук нашого художника. На відкриття його першої виставки запросили наймолодших учасників навчально-виховного процесу, які з цікавістю оглядали атрибути мистецтва та інші експонати музею. В Червоній залі галереї знайшли своє місце картини, в яких Євгеній Володимирович графічно одним кольором показує традиції і звичаї українського народу, ілюструє 12 місяців року. Своє захоплення графікою спостерігаємо і в картинах на тему гороскопу, де розвивається загадкова містика певних знаків зодіаку. Зелена зала представлена витинанками та живописними краєвидами Руської Поляни і Лондона. Діти впізнали зображені смарагдові рідні вулиці, церкву, поміж оксамитової зелені водонапірну вежу та дорогу на лісництво. Під час екскурсії учні вивчили головне правило музею – не чіпати експонати руками. Але стриматися можуть тільки старшокласники. Аби не стомлювати їх довгими розмовами, я облаштувала в галереї дві зони: дослідження і творчості. В зоні дослідження – натюрморт художника. Відвідувачі мають змогу потримати в руках різні пензлі, розглянути робочу палітру. Штовхаючись, діти просто накинулися на етюдник з різнокольоровими тюбиками, відчули характерний запах олійних фарб. Далі молодий художник розповів школярам про особливості художньої ліпки в барельєфі. В зоні творчості на першокласників чекала колективно-творча справа «Ми – промінчики сонця». Кожен учень, стоячи біля мольберту, як справжній художник, малював на Art-полотні свій промінчик сонечку.

Для учнів початкових класів я підготувала буклети про правила поведінки в музеї. Третьокласники спробували себе в ролі екскурсовода, розповіли присутнім про те, що їм найбільше сподобалося. Випускники початкової школи навіть залишили письмову згадку про себе в книзі відгуків відвідувачів музею та подякували Євгенію Володимировичу за зустріч, творчість і красу.

Готуючись до королівського балу, в танцювальній залі школи зібралися охочі до танцю. Хореограф Ткаченко Д.В. провела майстер-клас в ритмі вальсу з м’якою іграшкою. Бажаючі вчилися красиво тримати спину, слухати музику і виконувати основні кроки вальсу на рахунок раз, два, три.

Жовтий день тижня мистецтва сідає за обрій, але ми продовжуємо працювати, бо маємо ще багато цікавих справ попереду. 

Молодий художник шукає різні художні техніки, пробує свій талант в різних галузях, втілює красу в життя, аби милувалися інші. Не боїться трудитися. Є. Шмагайло каже: «Треба багато тренуватися, вчитися, вміти бачити прекрасне, показувати свої здібності, своє бачення краси.»

Переглядів: 317 | Додав: Lesder | Теги: Предметний тиждень творчості Усвіті | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Квітень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Архів записів

Друзі сайту
  • МОН України
  • Черкаський ОІПОПП
  • Інтернет-клуб Палітра
  • Черкаський ВО
  • Слово вчителя
  • Черкаський районний БДЮТ
  • Черкаський районний СЮТ
  • Руськополянська ЗОШ №2
  • Черкаський художній музей
  • Карпенко Ірина

  • Copyright Леся Деркач © 2024