Вітаю Вас Гість | RSS
П`ятниця
29.03.2024, 01:37
Головна Реєстрація Вхід
Меню сайту

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів

18 квітня у світі відзначають День пам'яток і визначних місць.

Черкащина багата на такі об’єкти, але дуже часто, будучи «локально відомими», вони залишаються, практично, terra incognita для інших, географічно віддалених від них, жителів навіть нашої області...

У партнерстві з Управлінням культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА запускається флешмоб "Покажи світу пам'ятки Черкащини", мета якого - популяризувати історичні місця кожної громади, підняти над ними завісу інформаційного забуття та допомогти зробити їх справді загальноукраїнським чи, навіть, загальносвітовим надбанням.

Запрошую володарів якісних фотооб'єктивів до флешмобу "Покажи світу пам'ятки Черкащини" присвячений Міжнародному дню пам’яток історії та культури.

1. Сфотографуйте культурну пам’ятку, що розташована у вашій місцевості!

2. Викладіть фото у ме ... Читати далі »

Переглядів: 146 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

Всесвітній день мистецтва (World Art Day) відзначається щорічно 15 квітня. Він був заснований Міжнародною асоціацією мистецтва (IAA) і вперше відзначався в 2012 році.

Ідея міжнародного дня, присвяченого всім видам образотворчого мистецтва, вперше прозвучала на 17-й Генеральній Асамблеї Міжнародної асоціації мистецтва, що проходила в мексиканському місті Гвадалахара. Її запропонував представник Туреччини і підтримали делегати від Франції, Китаю, Кіпру, Швеції, Японії, Словаччини, Маврикію і Норвегії.

15 квітня було обрано в якості дати тому, що в цей день в 1452 році народився Леонардо да Вінчі, видатний італійський художник. Незважаючи на те, що він вважав себе в першу чергу вченим, а потім вже художником, його внесок в розвиток образотворчого мистецтва поза всякими сумнівами. Да Вінчі був обраний як символ миру, свободи самовираження, толерантності, братства і мультикультуралізму, а також в зв'язку мистецтва з іншими сферами люд ... Читати далі »

Переглядів: 141 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

МІЖНАРОДНОМУ ДНЮ ПОЛЬОТУ ЛЮДИНИ В КОСМОС ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ

60 років тому, 12 квітня 1961 року, Юрій Гагарін здійснив перший політ у космос. За цей час людство ні на мить не лишало ідею космічних подорожей і дослідження всесвіту.

З 1991 року в космічній галузі нашої держави відбулося чимало визначних подій. Це і запуск трьох українських супутників серії Січ, призначених для дистанційного зондування нашої планети, і політ за межі Землі українського космонавта Леоніда Каденюка. Ми захоплюємося космосом, мріємо про неосяжні далі, а ще підкріплюємо наше захоплення практичними діями.

З нагоди відзначення Всесвітнього дня авіації та космонавтики у Руськополянському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 відкрито виставку творчих робіт «Космічні фантазії».

В рамках проєкту з природознавства «Наш дім – наша сонячна система» разом із вчителькою географії К. В. Шапран здобувачі освіти 5х класів поринули у творчість і створили яскраві о ... Читати далі »

Переглядів: 165 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

Міжнародний день кольору (International Color Day) відзначається щорічно 21 березня з ініціативи Португальської асоціації кольору. Започатковано його було в 2009 році.

Колір - один з найбільш суперечливих феноменів, тому що кожна людина сприймає його суб'єктивно. Один і той же колір (тобто випромінювання з однаковою довжиною хвилі) двоє людей можуть охарактеризувати зовсім по-різному. Крім того, свої особливості сприйняття кольорів є у різних культур.

У 2008 президент Португальської асоціації кольору звернувся до Міжнародної асоціації кольору з пропозицією відзначати свято, присвячене кольорам. У 2009 році міжнародний день кольору був офіційно затверджений членами асоціації, що представляють більш ніж 30 країн світу.

Вибір дати свята став приводом для тривалих дебатів. Зрештою віддали перевагу ідеї Леонарда Оберашером з Австрії: 21 березня - це дата весняного рівнодення, коли день майже рівний ночі. Це символізує рівноваг ... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

Вітаю усіх любителів яскравих кольорів з Днем кольорових олівців. 

16 березня започатковуємо традицію святкування графітних, пастельних та акварельних олівців!

Історія сучасних графітних олівців... Після бурі, що вивернула дерева з корінням, англійські пастухи знайшли в землі темну масу, яку прийняли за вугілля, яке, на жаль, не вдалось підпалити. Але вони помітили, що нова речовина залишає сліди на предметах, тому почали мітити нею своїх овець. Згодом вони робили з них тонкі палички з гострими кінцями, які використовували для малювання.Так у XVII сторіччі (за деякими джерелами у XVI сторіччі) почалась історія сучасних графітних олівців. До цього ж були срібні дроти й свинцеві олівці. Кольорові ж були винайдені в 1820 році, коли до графіту додали каолін і барвники. Згодом, у 1851 році, володарем фабрики з виготовлення олівців Faber-Castell графом Лотар фон Фабер-Кастелем була запропонована шестигранна форма олівців. Він помітив, що круглі приладдя котя ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

ТАЛАНОВИТІ! НАПОЛЕГЛИВІ! УСПІШНІ!

З метою створення умов для розвитку творчого, інтелектуального, духовного потенціалу дітей та молоді, розвитку позашкільної освіти, популяризації декоративно-ужиткового мистецтва й науково-технічної творчості, пошуку та підтримки юних талантів, презентації їх творчих ідей в січні-лютому відбулася VI Всеукраїнська онлайн виставка-конкурс «Талановиті! Наполегливі! Успішні!» - 2021.

На участь подано 5130 заявок з різних регіонів України. В номінації «Художньо-естетичного напряму» 17 робіт вихованців гуртка «Дивосвіт» (Керівник Л. Деркач) КЗ «Центр культури та дозвілля» Руськополянської сільської ради були достойно відзначені дипломами І та ІІ ступенів.

На офіційній сторінці конкурсу в мережі Fb найбільшу кількість схвалень мають малюнки Чепчур Є., Кравченко Р., Туманової Ю. Вітаємо дипломантів конкурсу! Бажаємо невичерпного натхнення та творчих успіхів!

Переглядів: 162 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

Юні художники, до 1 квітня 2021 року встигніть взяти участь у Всеукраїнському конкурсі дитячих малюнків "30 РОКІВ КОСМІЧНОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ"

Малюйте! Надсилайте! Перемагайте!

#NSAC

#NoosphereSpaceArtChallenge

Переглядів: 158 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

МИСТЕЦТВО ПОРУЧ З НАМИ

Традиційно наприкінці лютого в Руськополянському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 можна спостерігати увесь спектр кольорів під час предметного тижня Мистецтва.Шкільні яскраві будні розмалювали і діти, і дорослі. Адже творча душа не має вікових меж. Мені дуже приємно працювати в такому творчому колективі, в закладі однодумців та естетів.

Аліна Паламаренко провела для дітей веселі к ... Читати далі »

Переглядів: 140 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

Вітаю шанувальників мистецтва!

Зареєстровано 17 учасників Всеукраїнського онлайн-конкурсу "Талановиті! Наполегливі! Успішні!"

☝До 25.02. можна проголосувати за творчу роботу учасника конкурсу.

Прошу підтримати юних художників та майстрів декоративного мистецтва за наступними посиланнями.

☝Натиснути на фото роботи та вподобатичи ... Читати далі »

Переглядів: 153 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

ШЕДЕВРИ ЧЕКАЮТЬ

Щороку в третю середу січня відбувається Міжнародний флешмоб музейного селфі. В умовах карантинних заходів обмежений доступ до шедеврів, музеїв, культури та мистецтва. Впевнена, кожен має в своєму архіві селфі на фоні чи поряд із цікавим експонатом.

Долучаємося до прекрасного! Шедеври чекають!

#MuseumSelfieDay

#CultureThemes

... Читати далі »

Переглядів: 126 | Додав: Lesder | Дата: 03.05.2021

« 1 2 3 4 5 ... 11 12 »
Вхід на сайт


Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту
  • МОН України
  • Черкаський ОІПОПП
  • Інтернет-клуб Палітра
  • Черкаський ВО
  • Слово вчителя
  • Черкаський районний БДЮТ
  • Черкаський районний СЮТ
  • Руськополянська ЗОШ №2
  • Черкаський художній музей
  • Карпенко Ірина

  • Copyright Леся Деркач © 2024